Slide 1
Slide 1

Jeugddienst

Voor wie?

Kinderen en jongeren vanaf het jaar waarin ze 5 jaar worden tot 24 jaar.

Maar onze grootste doelgroep zijn kinderen en jongeren vanaf het jaar waarin ze 5 jaar worden tot het jaar waarin ze 16 jaar worden.


Informatie

Wat doen we?

De jeugddienst vormt de link tussen de kinderen en jongeren en het stadsbestuur. Zij ondersteunt en organiseert jeugdwerk (via onder andere subsidies aan de lokale jeugdverenigingen, toelage kadervorming,...) en biedt speelpleinwerking, grabbelpas- en swapwerking en andere activiteiten aan.

De jeugddienst is ook verantwoordelijk voor de uitbouw en het onderhouden van de speelpleinen en heeft als taak ervoor te zorgen dat andere diensten en instanties genoeg aandacht besteden aan kinderen en jongeren.

Onze openingsmomenten

  • Buiten de schoolvakanties elke werkdag: 8.30u tot 12u en van 13.30u tot 17.15u*
    *donderdag tot 19.30u
  • Tijdens de schoolvakanties elke werkdag: publiek toegankelijk van 8.30u tot 12u, telefonisch of via e-mail bereikbaar van 8.30u tot 17.30u

Bereikbaarheid

De jeugddienst ligt in het centrum van de stad en is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Zowel met de trein als tram (halte station of Pier) is de jeugddienst vlot te bereiken. Het is  slechts 5 minuutjes wandelen.

Kom je met de auto dan is het vaak moeilijk om dichtbij een parkeerplaats te vinden. Die zijn beperkt. We raden dus aan om te voet of met de fiets te komen.


Contact