Ondersteuning gezin met zwaar zieke kinderen

Als je kindje zwaar ziek of gehandicapt is, heb je soms nood aan wat extra ondersteuning, een zorgeloze vakantie.

Hieronder vind je 2 initiatieven die jou als ouder willen ondersteunen.

bed-blanket-blur-1243364

Hotel O'mer

Op vakantie gaan aan in het bruisende Brugge, vlak bij de Belgische kust?  Een écht vakantiegevoel met de ondersteuning die je nodig hebt? Het kan!

Iedereen is welkom in hotel O’mer. Vakantiesfeer, ontmoeting, beleving en ontspanning staan voorop. Heb je nood aan meer zorg, dan biedt Oranje de specifieke ondersteuning die jij wenst.

Ook als de zorg te zwaar weegt om elke dag klaar te staan voor je broer, zus, zoon, dochter... met een (vermoeden van) beperking, dan kan hotel O'mer jullie zorg mee ondersteunen: één weekend per maand, enkele dagen per week, enkele weekends per jaar...

Er zijn heel wat toffe activiteiten, tijdens de week en in het weekend. Een daguitstap, een creatieve activiteit, een themaweek in het teken van de natuur...

Momenteel zijn er werken in het hotel in Blankenberge, daardoor is er tijdelijk een nieuwe locatie in Brugge. Vanaf zomer 2020 zou het hotel in Blankenberge terug opengaan.

Voor meer info: klik hier

Villa Rozerood

Villa Rozerood als respijthuis creëert een omgeving waar niet alleen het zieke kind een gepaste zorgondersteuning  krijgt, maar waar zowel het zorgkind als de ouders, broers en zussen daarenboven de dagdagelijkse zorgen eindelijk eens achter zich kunnen laten.  Diverse verblijfsformules zijn mogelijk in functie van de vraag en noden van het betrokken gezin.

Villa Rozerood biedt tevens de mogelijkheid om kinderen alleen op te vangen en de zorg optimaal verder te zetten, zodat ouders op adem kunnen komen of gewoon even de reeds lang uitgestelde klussen kunnen opknappen.

Voor meer info: klik hier